Adventskalender 2017: 22. desember

Rundt om i skap og på loft ligger det nok fortsatt store mengder gamle bilder. Kjente og ukjente, gamle og og ikke fullt så gamle. Store, innrammede familieportretter som ingen lenger vet hvem er, tykke album med bilder oppklebet på papp-plater – og bilder fra skole og hverdagsliv fra 1950–60–70-tallet. «Vi har nå kanskje noen bilder liggende, men de er nok ikke interessante», tror mange kanskje. Men det meste kan være interessant å se nærmere på.

Kanskje kan det ligge noe der som har interesse for flere? Åsen Museum og Historielag vil gjerne ta vare på dette for ettertida, enten ved å låne bildene for digitalisering, eller for oppbevaring. Årlig brukes 25 bilder i Åsen Bygdekalender. I tillegg ligger det nesten 3000 bilder i vårt fotoregister på https://www.flickr.com/photos/aasenhistorie/.

Eksempelbildet øverst viser tre album fra Elvheim som vi har fått i senere år (bilder fra 1900–1920) og nederst til venstre aller siste tilvekst til samlinga – et gruppebilde fra DFU. Takk til Bjørn Olsen som for et par dager siden kom med bildet fra utdeling av Norges Vel-medalje til ansatte på DFU i 1957. Foran fra venstre: Johan Arnt Hovdal, Ragna Reitan og Franz Griegel. Bak fra venstre: Kristoffer Aasland og Theodor Bakke.

Vil du bidra til at fotosamlinga vokser? Ta gjerne kontakt ved å sende en e-post eller telefon/SMS til 45439140.